Bernadette Verhagen

Na een actief orkestleven (o.a. Residentie Orkest, Koninklijk Concertgebouw Orkest) koos Bernadette haar eigen weg: eigentijdse muziek in het ASKO|Schönberg onder leiding van o.a. Reinbert de Leeuw, Anima Eterna met Jos van Immerseel, maar ook kamermuziek met authentiek instrumentarium bij de Van Swieten Society. Deze ensembles geven een andere, verfrissende kijk op oude- én nieuwe muziek. Na ± 25 jaar besloot ze 2 jaar geleden het ASKO|Schönberg én de Van Swieten Society te verlaten om nieuwe muzikale uitdagingen aan te gaan, zoals het oprichten van het strijkkwintet PENTA en het vormen van een duo met Ursula Dütschler.
Bernadette is ook te horen als aanvoerder bij het orkest Anima Eterna, bij het franse ensemble Café Zimmermann, Orkest van de 18e Eeuw en ze is lid van het orkest van Cecilia Bartoli; Les Musiciens du Prince.

Vanaf januari 2021 is ze project coach (PIA) voor master studenten aan het Koninkijk Conservatorium in Den Haag.

Tussen haar tournees door wil Bernadette graag meer cultuur naar de gemeente Stichtse Vecht halen. En om dit met iedereen te delen in combinatie van de prachtige natuur die deze omgeving te bieden heeft.