Over dit initiatief


Het was begin april 2021, het moment dat de Coronamaatregelen opnieuw aangescherpt werden. Kate Hay en ik (Bernadette Verhagen) liepen met onze honden langs de Vecht en bespraken de gevolgen.
Voor Kate betekende het dat ze nog steeds haar Shiatsu-studie niet kon vervolgen en nog langer vanuit huis moest werken. Voor mij als altvioliste betekende het dat er opnieuw concerten werden afgezegd en ik dus mijn werk niet kon doen.
De hele kunstwereld in Nederland zat in een situatie zonder perspectief. Een livestream concert geeft niet dezelfde ervaring als een live concert. Een concert waar je bent en de trillingen, schoonheid, sensatie en opwinding gezamenlijk ervaart, is onmogelijk te evenaren door even een dvd’tje op te zetten….

Er moest dus wat gebeuren!

Een Midzomermuziekfestival aan de Vecht.
Waarom aan de Vecht? De omgeving Stichtse Vecht is een pareltje in Nederland waar de Vecht als een zilveren ketting doorheen loopt. En wij wonen er.

De naam suggereert dat het festival op de midzomer plaats zou vinden, 20 juni, maar de nog toen nog heersende coronamaatregelen lieten het nog niet toe, dus we hebben het verplaatst naar zondag 29 augustus!

Deze editie is de eerste in een reeks van vijf. We hopen de komende jaren te groeien en vanaf volgend jaar meer publiek te mogen ontvangen. Als we vanaf volgend jaar concerten op binnenlocaties mogen organiseren, kunnen de concerten ook bij slecht weer doorgaan. Tijdens deze eerste editie is dat helaas niet het geval. Bij stromende regen gaat het festival niet door.
U kunt uw geld in dat geval terugkrijgen. U kunt er ook voor kiezen uw geld te laten staan voor volgend jaar. Een derde mogelijkheid is het geld te doneren aan de muzikanten. Bij afgelasting van het festival zien zij immers wederom hun inkomsten verdampen, terwijl ze wel de data hebben gereserveerd en zich grondig hebben voorbereid op een goed concert.

We wensen u een heerlijke middag, waarin u weer kunt genieten van livemuziek.
 

Wie zijn wij?

Na een actief orkestleven (o.a. Residentie Orkest, Koninklijk Concertgebouw Orkest) koos Bernadette Verhagen haar eigen weg; via de eigentijdse muziek in het ASKO|Schönberg, Anima Eterna en Van Swieten Society naar Franse ensemble Café Zimmermann, Orkest van de 18e Eeuw en het orkest van Cecilia Bartoli; Les Musiciens du Prince.

Kate Hay woont sinds 2000 in Nederland. Ze doet momenteel de opleiding tot Shiatsu-massage-therapeut en opent binnenkort haar eigen praktijk in Loenen aan de Vecht. In haar vorige werkzame leven was ze verantwoordelijk voor de organisatie van internationale events gericht op samenwerking en ontwikkeling op het terrein van de duurzaamheid.

Jikkemien Bloembergen woont met veel plezier met haar man en twee dochters in Loenen aan de Vecht. Naast haar drukke werk als jurist kan ze toch nog tijd vinden om haar grote passie, de piano, te blijven spelen.

Hannah Huber is oprichtster van Amsterdam Academy, een knowledge-sharing platform voor de internationale gemeenschap van Nederland. Hannah gelooft heilig in face-to-face contact, community, met muziek als verbindend element in alles wat zij organiseert.